Att spela på hundkapplöpning

Jag har ju nämt redan innan detta med hundkapplöpningar och greyhound racing och att det går att spela på det om man vill. Alltså satsa pengar på den hund man tror ska vinna. Den som hellre spelar casino kan här läsa en guide. 

Betting på hundar går till på samma sätt som att satsa pengar på trav eller betta på fotboll. I Sverige är det främst vinthundar som är med i dessa tävlingar, då raser så som whippet, greyhound och italiensk vinthund.

För att betta så väljer man då ut den hund man tror ska vinna loppet. Det är bra att sätta sig in i sporten så att man vet vad man bör titta efter. Även att kolla odds och annat är ju bra att veta hur man gör. 

Hur spelar man på hundkapplöpning?

Det finns många sidor på nätet där du kan hitta information om vart och när hundkapplöpning äger rum, vilka odds de olika hundarna har, hur du går till väga för att satsa på en hund och vad du bör tänka på.

Ofta så spelar man på ett så kallat Starting Price. Ett Starting Price innebär att alla hundar som deltar i hundkapplöpningen tilldelas ett fast odds som baseras på hundägaren, vem som tränat hunden, uppfödare och historik, motståndet, hundens ålder som loppets längd och underlag. 

Det går även att satsa på det som heter rörligt bet. Denna typ av betting skiljer sig inte så mycket från det fasta utan påverkas av hur andra spelare har satsat inför loppet.

Hur går ett lopp till?

Hundarna som tävlar gör det på en särskild bana och de jagar efter en låtsas-kanin eller liknande, som far iväg framför dem. Alla hundar startar från en startbox. När startskotten sedan går av stapeln öppnas burarna och hundarna släpps fria på banan. Därefter springer hundarna längst banan efter den elektriska haren.

Banan är rund och längs med banan går då en en elektrisk kanin/hare, som brukar vara ett tygstycke eller någon form av fladdrande material. Denna elektriska hare kommer vid start att röra sig snabbt längst banan och det är hundarnas uppgift att fånga denna. Den hund som får tag på haren först är den som vinner loppet.

Tänk smart när du spelar på hundar

För att du ska kunna bli framgångsrik i din betting är det bra att lära dig allt du kan om hundar, kapplöpning, banor, statistik med mer. Det finns gott om bra guider inom detta på nätet att hitta. En hund som vunnit mycket och därför bedöms ha goda chanser att vinna igen kommer inte att ge mycket mer än pengarna tillbaka. Det gäller att hitta den hunden som har bra odds,men där det även kan gå hem att den vinner. 

Många erfarna spelare struntar i de stora favoriterna och satsar på hundar som har viss chans att vinna, men som inte är favorittippade. Då kan det räcka med att man prickar rätt vinnare en gång på 5-6 lopp för att man ändå ska gå med vinst.

7 Jun 2021

Molle & Jag

© 2024 Yebellis.se. Alla rättigheter förbehållna.